Advoinfo wordt mogelijk gemaakt door advertentie inkomsten. Om de website voor iedereen beschikbaar te maken vragen we u om uw Adblocker uit te schakelen.

Voorlopig koopcontract downloaden

Hier kan je een voorlopig koopcontract downloaden en leggen we uit wat precies een voorlopig koopcontract is en wanneer je die gebruikt.

Voorlopig?

Waarom noemen ze dit contract een voorlopig contract? Wil je een huis kopen dan heb je een notariële overeenkomst nodig. Zonder notaris kan je namelijk geen huis in eigendom overdragen. De NVM koopovereenkomst die je voor de notariële overeenkomst sluit noemen ze daarom ook wel voorlopig, omdat er daarna nog een andere overeenkomst nodig is.

Is het dan wel een overeenkomst?

Eigenlijk klopt de term voorlopig niet helemaal. Want het NVM koopcontract is een gewone overeenkomst en de afspraken die daar in staan moet je ook gewoon nakomen. Je kan het beter een voor-overeenkomst noemen. In de notariële overeenkomst komen de afspraken terug die in de NVM koopovereenkomst staan. Het NVM contract komt dus voor de notariële overeenkomst maar is wel een echte overeenkomst.

Makelaar

Heb je een makelaar nodig om een voorlopig koopcontract op te stellen? Nee hoor dat hoeft helemaal niet. Je kan ook heel gemakkelijk zelf een NVM koopovereenkomst opstellen. We hebben alle tips en tricks hiervoor netjes voor je op een rijtje gezet. Die vind je in dit artikel over de NVM koopovereenkomst. En hier kan je ook een gratis voorlopig koopcontract downloaden. Dit is trouwens hetzelfde voorbeeld dat makelaars zelf ook gebruiken.

Schriftelijk

Als er dan toch nog een notariële akte nodig is, kan je dan niet gewoon eerst mondeling afspraken maken. Waarom zou je moeilijk doen met een schriftelijke overeenkomst? Het lijkt misschien sneller en makkelijker om de afspraken niet op papier te zetten. Maar toch is dat onverstandig. Een huis is een grote aankoop en er horen ook behoorlijk wat afspraken bij. Leg die dan ook goed vast. Waarom je dat moet doen en hoe je dit doet lees je in dit artikel.

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *