Advoinfo wordt mogelijk gemaakt door advertentie inkomsten. Om de website voor iedereen beschikbaar te maken vragen we u om uw Adblocker uit te schakelen.

Servicekosten Airbnb gratis terugvragen met voorbeeldbrief

Airbnb wordt veel gebruikt als platform voor het boeken van overnachtingen. Erg snel en handig. Voor het gebruik betaal je huur aan de eigenaar en servicekosten Airbnb. Erg logisch en normaal? Nou niet helemaal. Airbnb mocht die kosten helemaal niet in rekening brengen.

Terugbetalen

Een van de huurders via Airbnb was het niet eens met de servicekosten en spande een procedure aan. Met succes. De rechtbank Amsterdam oordeelde op 9 maart 2020 dat Airbnb onjuist had gehandeld en dat zij de ontvangen servicekosten moet terugbetalen. De uitspraak vind je trouwens hier. De reden? Airbnb kreeg een vergoeding van de eigenaar en van de huurder. Als bemiddelaar mag dat niet. Dit noemen we het dienen van twee heren en is niet toegestaan. Airbnb moet de servicekosten dus terug betalen. Maar niet alleen van de huurder die procedeerde, maar van alle huurders.

Wie krijgt servicekosten Airbnb terug?

Iedereen die in Nederland woont en die in drie jaar voorafgaand aan 9 maart 2020 servicekosten heeft betaald aan Airbnb mag die servicekosten terug vragen. Airbnb moet die kosten terug betalen. Met de voorbeeldbrief hieronder doe je dat zelf vandaag nog.

Betaalde servicekosten

Waar vind je een overzicht van de servicekosten die je betaald hebt aan Airbnb?

1. Log in op de website van Airbnb en ga rechtsboven naar het menu ‘Reizen’

2. Kies ‘Afgeronde’ reizen

3. Selecteer een gemaakte reis en download de factuur

4. Het bedrag aan servicekosten op de factuur kan je terug vragen.

Hoe vraag je de servicekosten terug?

Dat doe je gewoon met een brief aan Airbnb. Een gratis voorbeeld vind je hieronder. Je kan het ook laten doen. Er zijn bedrijven die het voor je terug betalen. Maar dat kost wel geld. Krijg je de servicekosten terug dan moet je 25% betalen aan het bedrijf dat het voor je heeft teruggevraagd. Het is dus erg makkelijk maar kost wel wat. Zelf doen is gratis en eenvoudig.

Gratis voorbeeldbrief

Met deze brief vraag je snel en gratis je service kosten van Airbnb terug.

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten