Advoinfo wordt mogelijk gemaakt door advertentie inkomsten. Om de website voor iedereen beschikbaar te maken vragen we u om uw Adblocker uit te schakelen.

Hier direct gratis toegang tot Mijn CJIB. En snelle uitleg hoe het werkt.

Mijn cjib is een een online portal van de overheid. Hier is veel in formatie te vinden, misschien zelfs meer dan je denkt. In dit artikel leggen we je uit wat je er precies kan vinden en wat er allemaal mogelijk is.

Wat is Mijn CJIB?

Het is het online portal van het Centraal Justitieel Incasso Bureau. Dit is de uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Het CJIB incasseert boetes en maatregelen die het Ministerie van Justitie en Veiligheid oplegt. Hier vind je de link om in te kunnen loggen bij mijn CJIB.

Boete inzien

Wil je je boete inzien? Welke boetes worden in de portal opgenomen? Dit zijn verkeersboetes maar ook, boetes die de rechter oplegt en bestuurlijke boetes. Betaal je de verplichte zorgpremie niet op tijd, dan probeert het CAK de premie te incasseren. Lukt dit niet, dan dragen ze deze incasso over aan het CJIB. Dan wordt de vordering van het CAK ook zichtbaar in de portal. Dus wil je je boete inzien, dan kan dat in Mijn CJIB.

Betalen

Als je eenmaal bent ingelogd kan je boetes of een vordering van het CAK via de portal betalen. Dit kan met Ideal. Inloggen kan met DigID of met Edidas. Het CJIB zet alle boetes die op jouw naam worden gegeven in de portal. Maar je krijgt ook nog steeds de boete en de acceptgiro per post. In de portal kan je ook historische gegevens terugvinden dus alle boetes die je eerder hebt gekregen en hebt betaald. Ook openstaande boete staan er uiteraard in.

Betaalafspraken

Kan je een boete niet in één keer betalen. Dan kan je een betaalafspraak maken met het Centraal Justitieel Incassobureau. Ook dit kan direct via de portal. Ook vind je hier een overzicht van betaalafspraken die je eerder hebt gemaakt met een overzicht wat je nog moet betalen. Je kan een betalingsregeling afspreken als de boete hoger is dan EUR 75,-.

Boete aanvechten

Niet alleen verkeersboetes maar ook de flitsfoto die gemaakt is vind je terug in de portal. Voor de boete aanvechten is dit erg handig. Voor het maken van bezwaar kan ook het ijkrapport van de camera die de overtreding heeft vastgelegd belangrijk zijn. Die vraag je niet direct op via de portal. Maar wel gewoon online. De link vind je hier. Via de portal kan je direct de boete aanvechten. Je wordt dan doorgeleid naar het Digitaal Loket Verkeer. Alles kan direct online, er komt geen papier meer aan te pas.

Wil je meer weten over bezwaar tegen verkeersboetes, lees dan dit artikel.

Mijn CJIB, lees er hier alles over.

Wat is Mijn CJIB?

Dit is het online portal van het Centraal Justitieel Incassobureau, CJIB.

Hoe kom ik in Mijn CJIB?

Gebruik deze link en log in met je DigID of met Edidas.

Wat staat er in Mijn CJIB?

Hier vind je verkeersboetes, boetes van de rechter en bestuurlijke boetes. Maar ook zorgpremies kunnen hier in voor komen als die niet op tijd worden betaald.

Kan je een betalingsregeling via Mijn CJIB regelen?

Ja dat kan. Maar alleen voor boetes van minimaal EUR 75,-.

Vind ik daar ook flitsfoto's en ijkrapporten?

Flitsfoto’s vind je via Mijn CJIB. IJkrapporten vind je via deze link.

Kan ik bezwaar maken via Mijn CJIB?

Ja dat kan nadat je bent ingelogd.

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *