Advoinfo wordt mogelijk gemaakt door advertentie inkomsten. Om de website voor iedereen beschikbaar te maken vragen we u om uw Adblocker uit te schakelen.

Huur van een garagebox, opslagruimte of parkeerplaats

Wil je een garagebox, opslagruimte of parkeerplaats huren of juist verhuren? Hier lees je waar je op moet letten.

Wettelijke verplichtingen

Voor huur van woonruimte en bedrijfsruimte zijn in de wet veel verplichtingen opgenomen waar je niet omheen kan. Denk bijvoorbeeld aan een verplichte huurperiode of een verplichte duur van de opzegtermijn. Voor de huur van een garagebox of een opslagruimte is dat niet het geval. Het staat de huurder en verhuurder dus vrij om af te spreken wat ze willen, want er zijn geen wettelijke verplichtingen. Wel zo fijn.

Staat van het gehuurde

Zorg dat duidelijk is wat de staat is van het gehuurde bij aanvang van de huur. Dat voorkomt discussie bij het einde van de huur. Leg beschadigingen of aanpassingen duidelijk vast in de huurovereenkomst en voeg foto’s toe als dat nodig is. Dit is belangrijker voor een garagebox of opslagruimte en speelt minder voor een parkeerplaats.

Aanpassingen

Neem duidelijke afspraken op over aanpassingen aan het gehuurde. Meest voorkomend is de afspraak dat de huurder alleen na schriftelijke toestemming van de verhuurder aanpassingen mag doorvoeren. Spreek ook af wie eigenaar is van de aanpassingen bij het einde van de huurovereenkomst.

Opzegtermijn

Een voor de hand liggende afspraak maar wel belangrijk om op te nemen. Hoe moet je de huurovereenkomst opzeggen en welke termijn geldt hiervoor. Ook hier mag alles omdat in de wet geen verplichtingen zijn opgenomen.

Laadpaal

Mag er een laadpaal of laadvoorziening worden geplaatst? Speek dit duidelijk af en ook wie de kosten voor de aanleg en het gebruik draagt en wat er met de laadpaal gebeurt als de huurovereenkomst eindigt. Denk er ook aan om af te spreken wat voor soort laadpaal mag worden geplaatst. De ene laadpaal is immers de andere niet. En soms betekent het plaatsen van een laadpaal dat er aanpassingen aan het elektriciteitsnet of de meterkast moeten worden gemaakt.  Ook daar moeten duidelijke afspraken over worden gemaakt.

Looptijd

Neem op hoe lang de huurovereenkomst in ieder geval loopt en of er een minimale duur van de overeenkomst is. Is dat het geval dan kan de huurovereenkomst namelijk niet tussentijds worden opgezegd.

Huur van een garagebox, opslagruimte of parkeerplaats

Wil je nog meer weten over huur? Kijk dan hier, dan weet je alles.

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *