Advoinfo wordt mogelijk gemaakt door advertentie inkomsten. Om de website voor iedereen beschikbaar te maken vragen we u om uw Adblocker uit te schakelen.

Alles over de dagvaarding met gratis voorbeeld

Wat is een dagvaarding, wanneer heb je hem nodig en wat moet je er mee. Alles over de dagvaarding met gratis voorbeeld vind je hier.

Wat is een dagvaarding?

Dit is een schriftelijk document waarmee een procedure bij de rechtbank begint. Hierin staan de partijen. Die worden eiser (degene die een vordering heeft) en gedaagde (degene die de dagvaarding ontvangt) genoemd. Verder staat hierin waarover de rechter moet beslissen. Dus als de eiser bijvoorbeeld nog geld van de gedaagde wil ontvangen, staat hier in om welk bedrag het gaat en waarom dit betaald moet worden.

Deurwaarder

Van wie ontvang je een dagvaarding? Deze komt natuurlijk van eiser. Maar de deurwaarder brengt ‘m langs. Dit heeft ”betekenen”. De deurwaarder geeft de dagvaarding af als er iemand thuis is. Is er niemand thuis dan wordt deze in een gesloten enveloppe in de brievenbus gedaan.

Rechtbank

Wat moet je doen als je een dagvaarding ontvangt? Met de dagvaarding zelf hoeft je niks te doen. Maar daarin staat wel wat je wel moet doen. Er staat namelijk altijd duidelijk wat er van je verwacht wordt. Er staat in op welke datum je bij welke rechtbank moet komen (verschijnen). Ook staat er in of je zelf kan komen of dat je een advocaat nodig hebt. Heb je een advocaat nodig, dan lees je hier hoe je aan een goedkope advocaat komt. Hier lees je hoe je aan een goede advocaat komt.

Datum

Het is belangrijk dat je de datum waarop je bij de rechtbank moet komen goed onthoudt en ook echt op die dag bij de rechtbank bent. Doe je dat niet dan is de kans groot dat de rechtbank de vordering van eiser toewijst. Je kan je dan niet verdedigen. Als je vindt dat de vordering van eiser niet klopt, ga dan altijd naar de rechtbank.

Vragen

Heb je vragen over de dagvaarding? Stel ze dan direct aan de deurwaarder. Die kan je precies uitleggen wat er in staat en wat er van je verwacht wordt. Kan je de vragen niet aan de deurwaarder stellen, bel dan met de rechtbank of kijk op www.rechtspraak.nl. Daar staan de meeste antwoorden op je vragen.

Gratis voorbeeld

Alles over de dagvaarding met gratis voorbeeld.
Alles over de dagvaarding met gratis voorbeeld

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mobiele versie afsluiten